Historie

1917
Århus Possementfabrik grundlægges i Århus Midtby af Konrad
Gloggengieser. På dette tidspunkt fremstilles alt possement i hånden og på håndvæve
 

1965
Maskiner begynder at fylde mere og mere i produktionen af possement, og kun specialprodukter fremstilles stadig i hånden.
Henrik Povlsen der startede i virksomheden som bydreng og senere possementmagerlærling, afslutter sin svendeprøve, som den sidste i landet, inden uddannelsen som possementmager lukkes.

1986
Virksomheden, der nu har skiftet navn til Scan Aprima, har udviklet sig til at være totalleverandør til møbelpolstring og industri. Henrik Povlsen og to partnere overtager  virksomheden, da Gloggengieser familien ønsker at afhænde den.

1990
Henrik Povlsen køber possementproduktionen ud af Scan Aprima, og flytter virksomheden til Lystrup.

2000
Århus Possementfabrik udnævnes til Kongelig Hofleverandør, og slutter sig hermed til en ekslusiv gruppe af særligt udvalgte virksomheder der har ret til at benytte prædikatet og kongekronen i deres logo.

2006
Henrik Povlsen gennemfører generationsskifte med sin søn og svigerdatter Jesper og Sanne Møller Povlsen.
Henrik fortsætter i virksomheden med ansvar for specialopgaver og nyudvikling

2011
Ved fortsat at søge nye markeder, og udvikle nye forretningsområder, står Århus Possementfabrik i dag veludrustet til at møde udfordringerne i det nye årti.

2012
Århus Possementfabrik åbner butik i forbindelse med produktionsfaciliteterne i Lystrup.
Her forhandles virksomhedens egne produkter samt en række ekslusive mærker indenfor boligtekstil, boligindtretning og gør-det-selv. 
 
2014
Århus Possementfabrik flytter butikken og produktionsfaciliteterne til nye og bedre lokaler i Egå. her udvides butikskonceptet til at indeholde bla. workshops og foredrag. samt med lanceringen af en ny webshop. 1stFloor.dk.
Århus Possementfabrik ApS | CVR: 37310689 | Gåseagervej 12G, DK-8250 Egå - Danmark | Tlf.: +45 86229344 | mail@aarhus-possement.dk